gtag('config', 'G-4E4N9V6KXG');

Wat en waarom?🙋🏼 Om meer ervaring op te doen op social design-gebied en niet te wachten tot onze opleiding klaar is om maatschappelijke impact te hebben, heb ik samen met twee medestudenten Studio Disq gestart. Hierin gaan we samen een ontwerpproces aan, zonder hulp van docenten, school-methoden en dat allemaal naast ons vaste schoolrooster. We zetten dit project in om onze ontwerpvaardigheden al vooruit te ontwikkelen.

We hebben elke donderdag een meeting waarin we voortgang delen, bespreken en maken. Field-research momenten en afspraken met samenwerkingspartners plannen we op andere dagen in. We hopen dit project voor zomer ‘25 afgerond te hebben met een digitaal product wat onze ontwerpvraag op gaat lossen.

Globale probleem☹️
Een nieuwe diagnose krijgen is voor ouders en hun kinderen erg stressvol, wij willen hen ondersteunen tijdens de overgang naar een nieuw leven met de ziekte. Vaak is de connectie met lotgenoten essentieel, maar helaas mist deze bij velen. Om dit proces voor hen te vergemakkelijken hebben we een eerste versie van de ontwerpvraag opgesteld: “Hoe kunnen we ouders en kinderen met een nieuwe diagnose ondersteunen tijdens de overgang naar een aangepast leven met de ziekte?”.
Later in dit proces willen we ons gaan focussen op een specifieke doelgroep, met één overkoepelende factor. Maar voor nu focussen we op diagnoses in de breedste zin van het woord.



Mijn rol🧍🏼‍♂️ Binnen Studio Disq wil ik me focussen op het onderhouden van de media-kanalen, om zo meer mensen over ons project te vertellen! Ik hoop nieuwe methodes te leren en ben erg benieuwd hoe het is als we voor het eerst zonder hulp van docenten een project aan gaan. Ik wil met dit project nieuwe connecties leggen met stakeholders en mooie samenwerkingen opbouwen.

Van huidige naar gewenste situatie🏃🏻‍♂️
Dit project is nu in real-time bezig, de fases zullen hier tussentijds geupdate worden. Volg onze LinkedIn-pagina om sneller op de hoogte te zijn!

PrepareWe zijn erg lang voor de start van het project al druk bezig om dit project in goede banen te leiden. Zo hebben we uren gezeten met elkaar om afspraken te maken, dit project in te richten, contactpersonen te informeren en het maken en uiten van een visuele identiteit. Tevens hebben we een intro-video gemaakt om dit idee op een zo goed mogelijke manier de wereld in te brengen. Klik op het plaatje hiernaast om naar de video te gaan!


Research
Met het focusgebied: ouderen met kinderen met nieuwe diagnoses, zijn we onderzoek aan het doen. Met opgestelde deelvragen heb ik al desk-research gedaan over o.a. wat er qua gedrag veranderd bij een nieuwe diagnose, welke soorten diagnoses er zijn en wat voor negatieve feedback organisaties al horen over het diagnoseproces. Nu zijn we bezig met breed field-research, waarin we een zo groot mogelijk netwerk opbouwen om later in te kunnen zetten. Zo houden we interviews met neuropsychologen maar gingen we bijvoorbeeld ook een dag langs bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging.


Hoe verder?
Aan de hand van define-methods hopen we onze inzichten te categoriseren. We hopen dat we een behaptbaar probleem kunnen uitkiezen en die gaan aanvliegen, met de benodigde samenwerkingspartners. Hierna gaan we ideevormen, wat we later zullen gaan verbeelden en vormgeven. We hopen tijdens dit proces ook een mooie en waardevolle opdrachtgever tegen het lijf te lopen. Dus mocht je iemand zijn of iemand kennen die ons hierbij zou kunnen helpen; horen we het graag! 


Je kunt ons contacteren en ons verdere proces blijven volgen op onze LinkedIn-pagina.



Genoeg gelezen over dit project?

Neem een kijkje bij mijn andere projecten op de Cases-pagina.